CupCakeCute

Volkoren Pizza Babka

/ 64 views / 0 reacties
Bereidingstijd 30 minuten bereiden, 2,5 uur rijzen
Moeilijkheidsgraad Gemiddeld

Ingredients

  • Deeg
  • 2 zakjes droge gist (14 gram)

  • 250 ml volle melk

  • 512 gram volkoren tarwemeel

  • 1 eetlepel kristalsuiker

  • 1/2 theelepel zout

  • 2 eieren

  • 142 gram ongezouten roomboter, zacht en in stukjes

  • 1 theelepel gedroogde oregano

  • 1 theelepel grof zeezout

  • Vulling
  • 1 potje pizzasaus

  • 1 zakje geraspte mozarella

  • 1 zakje geraspte kaas naar keuze

  • 1 hele pepperoni (Stegeman limited edition)

Voor het deeg doe je de bloem, beide soorten zout en de oregano bij elkaar in een kom en meng dit kort door. 

Verwarm de melk tot 43 graden Celcius en giet dit in een mixkom, voeg hierbij de suiker en beide zakjes aan toe. Meng dit goed samen en laat 5 tot 10 minuten werken totdat het gist begint te schuimen.

Voeg dan het bloemmengsel en beide eieren toe en meng op lage snelheid totdat het één geheel is. Mix dan nog op middelmatige snelheid tot je een mooi en elastisch deeg hebt. 

Meng er op lage snelheid de boter in kleine delen aan toe. Het kan zijn dat je de zijkanten van de kom moet schoonschrapen om ervoor te zorgen dat de boter goed wordt opgenomen. 

Laat het geheel vervolgens nog 4 minuten goed mengen. 

Als het deeg een mooi geheel is doe je deze in een ingevette kom welke je afdekt met huishoudfolie.

Laat het deeg voor 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Terwijl het deeg rijst snijd je de pepperoni in kleine stukjes en doe je alle kaas samen in een kom en meng ze door elkaar. 

Als het deeg klaar is met rijzen verdeel je je het in twee gelijke delen. Eén van de delen doe je terug in de kom, het andere deel kneed je nog wat door en rol het uit op een met bloem bedekt oppervlak. Rol uit totdat het deeg een plak van ongeveer 30 bij 40 cm is. 

Smeer dan de pizzasaus uit over het deeg, laat een rand van ongeveer 2 cm vrij langs de randen. Strooi er vervolgens de pepperoni en de kaas overheen. 

Rol het deeg vervolgens strak op langs de korte kant. Het laatste stukje deeg knijp je samen met het omliggende deeg om het goed te laten sluiten, deze naad leg je vervolgens naar beneden.

Snijd vervolgens de rol in de lengte doormidden, hiermee begin je op zo’n 2 cm van de rand zodat één van de uiteindes nog aan elkaar zit. De rest van de rol vlecht je vervolgens om elkaar heen. Leg de rol dan in zijn geheel in een, met bakpapier beklede, cake- of broodvorm. 

Dek het af met huishoudfolie en laat een uur op een warme plek rijzen. 

Dit herhaal je met de tweede helft van het deeg. 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Wanneer het brood klaar is met rijzen strooi je er nog wat zeezout naar smaak over en wat oregano. 

Bak de Babka’s in 40 minuten gaar in het midden van de oven. 

Laat de Babka’s na het bakken nog 15 minuten in de bakvorm afkoelen. Daarna haal je ze er met behulp van het bakpapier uit en laat ze verder afkoelen op een rooster. 

Je kan de babka’s goed ingepakt 3 dagen buiten de koelkast bewaren en 5 dagen in de koelkast. Babka’s zijn ook erg geschikt om in te vriezen, laat ze dan een nacht in de koelkast ontdooien. 

Door: Danielle

0 reacties