CupCakeCute

Toblerone stuffed cookie

/ 50 views / 0 reacties
Moeilijkheidsgraad Beginner

Voor 12 grote koeken.

Ingredients

  • 225 gram Roomboter op kamertemperatuur

  • 200 gram Witte basterdsuiker

  • 100 gram Kristalsuiker

  • 2 Eieren

  • 1 theelepel Vanille aroma

  • 340 gram Bloem

  • 75 gram (Zwart) cacaopoeder

  • 1 theelepel Bakpoeder

  • ¼ theelepel Baking soda

  • 1 theelepel Zout

  • 80 gram Pure chocolade stukjes

  • 12 stukjes Pure Toblerone

  • Vulling
  • 150 gram Pure Toblerone

  • 150 ml Slagroom

  • 40 gram Boter op kamertemperatuur

Doe de boter met beide soorten suiker in een kom en meng in 2 minuten tot een egale massa. Voeg vervolgens de eieren met het vanille aroma toe en mix tot dit ook goed is opgenomen. 

Meng in een aparte kom de andere ingrediënten behalve de chocolate chips en stukjes Toblerone. Dit doe je vervolgens beetje bij beetje door het botermengsel. Dit mix je vervolgens tot er geen bloem meer zichtbaar is. Meng er vervolgens met een spatel de chocolate chips doorheen. 

Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken en rol er een bal van. Laat het deeg minimaal 2 en maximaal 12 uur opstijven in de koelkast.

Maak tegen het einde van de rusttijd de ganache voor de vulling. Hiervoor hak je de Toblerone in grove stukken. Deze doe je in een hittebestendige schaal. Verwarm de slagroom totdat het kookt, giet deze dan over de gehakte chocolade. Roer dit tot de chocolade is gesmolten en roer er dan de boter doorheen. Laat de ganache afkoelen in de koelkast totdat je deze nodig hebt. De ganache heeft ongeveer 1 uur nodig om af te koelen en op te stijven.

Verwarm de oven voor op 175 graden, hete lucht. Verdeel de deegballen op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd er rekening mee dat ze uitzetten in de oven dus leg ze op de ovenplaat met voldoende tussenruimte. 

Bak de koeken in 17 tot 22 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze na het bakken uit de oven, vul ze met de ganache door deze er met een spuitzak in te spuiten, dit doe je met een glad en wat groter spuitmondje omdat er wat stukjes in de ganache kunnen zitten van de Toblerone. Leg na het vullen leg je een stukje Toblerone op de koeken, doe dit op de plek waar je de vulling in de koek hebt gespoten. Laat ze dan nog 10 minuten op de bakplaat nagaren voordat je ze op een koelrekje legt om helemaal af te koelen. Je kan ze eventueel in de koelkast laten afkoelen en de vulling laten opstijven.

0 reacties